בעלי אתרים שצוברים כמות גולשים יומית שהולכת וגדלה באופן עקבי, נפח תעבורה צומח מיום ליום ותוכן רב שמצטרף לאתר שלהם על בסיס קבוע מבינים שאי אפשר להישאר עוד עם שרת אחסון שיתופי והם חייבים למצוא פתרון אחר. הפתרון הזה הוא מעבר של האתר שלהם לאחסון וירטואלי (VPS).
חברות אחסון אתרים מציעות מספר אפשרויות של שתרי אחסון אתרים. הבחירה בין שרת לינוקס או שרת ווינדוס היא כבר פחות משמעותית ביחס לעבר והבחירה כיום היא בעיקר בין בחירת שרת אחסון שיתופי או שרת אחסון וירטואלי (VPS). הרוב מכירים ועושים שימוש דווקא באחסון בשרת שיתופי מסיבה כלכלית, אבל הם די במהרה מבינים שהדרישות כיום עבור רוב האתרים הם יותר של שרת VPS.
מדוע עוברים משרת אחסון שיתופי לשרת אחסון וירטואלי?
שרת שיתופי היה האפשרות המשתלמת ביותר לאורך שנים רבות, בעיקר בעידן בו האינטרנט הלך וצמח ורוב האתרים היו לא יותר מבלוגים, דפי נחיתה או תארי תדמית. היום המצב שונה. רוב האתרים הם אולי עדיין אתרי תדמית אבל הם הרבה יותר גדולים בהיקף התוכן שהם מעלים (כמעט כל אתר תדמית כולל בלוג פנימי כיום) ולצדם יש פריחה של ממש באתרי אינטרנט הרבה יותר פעילים, תוססים ובעלי היקפי פעילות גבוהים בכל מובן אחר. אלו הם אתרי סחר ברשת האינטרנט, אתרי היכרויות, הימורים, רשתות חברתיות וכן הלאה.
האתרים מהדור החדש הם הרבה יותר ויזואליים עם תמונות, סרטונים וקליפים שהרבה יותר גולשים מאי פעם יכולים לעשות בהם שימוש. לכן הם צורכים הרבה יותר רוחב פס ועומס על השרת. שרתים שיתופיים לא מסוגלים לעמוד בעומסים הללו או שהמחיר שלהם יעלה בצורה חדה כיוון שהוא מכביד על שרת האחסון.
הפתרון לכל אלו הוא מעבר לשרת אחסון וירטואלי המכונה שרת VPS. שרתים אלו הרבה יותר גמישים, מהירים ומאובטחים משרת שיתופי רגיל.
היתרונות של שרת VPS הם:
- אבטחה – אבטחת מידע היא דבר חשוב מאוד וכיוון שכל אתר מאוחסן בנפרד בשרת וירטואלי שכזה, הוא לא מושפע מפריצה או פגיעה באתרים שכנים אליו כמו בשרת שיתופי. כמו כן יש יותר מערכות ניטור ובקרה שמרוכזות ספציפית בכל אתר שמאוחסן בשרת הזה ולכן קל יותר להגיב ולמנוע פגיעה באתר.
- מהירות – האחסון בשרת VPS מבוסס על הקצאת משאבי מערכת נפרדים לכל אתר שמאוחסן עליו. בדרך זאת אין השפעה של עומסים באתרים שכנים כמו בשרת שיתופי וכל אתר מקבל את כל העוצמה שהוא זקוק לה כדי לטעון מהר את הדפים שלו ולהיות בזמינות מלאה לגולשים שמבקרים בו.
- גמישות – שרת וירטואלי מאפשר התאמה של משאבי המערכת הדרושים לכל אתר בצורה מושלמת. צריכים עוד זיכרון? אין בעיה. עוד שטח אחסון? אין בעיה. עוד תוכנה מקצועית כלשהי? אין בעיה. הכל אפשר לשנות מבחינת חומרה ותוכנה ובמרבית המקרים הדבר נעשה און ליין בזמן אמת במערכת הניהול שלכם. בשרת שיתופי אין דברים כאלו.
השורה התחתונה היא שאם יש לכם אתר שצומח או אתר שיש לו תנועה ערה או רצון לספק חוויית גלישה מושלמת למבקרים בו, כדאי מאוד שתעברו או תבחרו אחסון בשרת וירטואלי ולא בשרת שיתופי.
המאמר נכתב בשיתוף עם Sweethome חברת אחסון אתרים מומלצת בישראל אשר משתמשת בתשתית מחשוב ענן בפתח תקווה. החברה מעניקה פתרונות אחסון על גבי שרתים שיתופיים, שרתים וירטואליים או שרתים יעודיים בישראל.